
faq
Kom med os ind i en verden af fortællinger og stil de spørgsmål, du har lyst til. Vi har samlet et potpourri her, ræk ud, hvis du har flere.
Hvad er en certificering – og hvorfor certificerer I?
Vi lever i en tid, hvor historier er hér, dér og allevegne. Historier der ikke altid er sande, historier, der har det med at love for meget, og historier, der ikke altid tager sin omverden i ed.
En historie er ikke bedre end dens fortæller
Der er brug for en certificering i metoden ’strategisk storytelling’, da enhver historie ikke er bedre end den, der fortæller den. Og fordi vi står over for en verden, der snart vil blive påvirket af ‘algoritmernes’ version af ‘vigtigt indhold’.
På vores uddannelse går vi op i sandhed, gennemsigtighed, personlig integritet og en bevidsthed om, hvad der sker, når historien møder sin omverden. Og det gør vi, fordi fortællingen om, hvem vi er i samspil med alle de andre – skaber den verden, vi oplever.
Som Certificeret Corporate Storyteller fra Get Ajour har du bevis på, at du har lært, hvad det vil sige at fortælle ansvarligt og opbyggeligt om de emner, der er vigtige for dig og din organisation.
At du er en ansvarlig fortæller, der har en strategisk tilgang til dine budskaber. At du løfter fliget for, hvordan du ser verden, men gør det uden at manipulere, lyve og misinformere.
Hvor praktisk anvendelig er uddannelsen?
Storytelling er en øvelsesdisciplin, og derfor styrker vi dine færdigheder gennem træning og aktuelle problemstillinger fra hverdagen. Der skal være plads til ‘trial and error’ – både i og uden for uddannelsen.
Det meste af det indhold du møder på CCS-uddannelsen er udpræget praktisk og hverdagsfokuseret. Det er udelukkende modul 1 af uddannelsens 6 moduler, der fokuserer på den teoretiske tilgang til metoden. Det gør vi for at sikre os et fælles udgangspunkt, og for at lægge grunden for den videre læring.
Ekstremt handso-on og praktisk
Både under og efter modul 1 vil du blive præsenteret for forskellige træningsbaner, værktøjer og metoder til at finde dine egne fortællinger. Du vil få mulighed for at løse problemstillinger og afdække historier, der matcher dine egne personlige behov.
Hvor meget tid (timer) skal jeg lægge i uddannelsen udover de programlagte dage?
Vi er bevidste om, at alle de studerende på CCS-uddannelsen har et lederjob og en travl hverdag ved siden af. Uddannelsen er derfor opbygget på en måde, så det er muligt at kombinere hverdagen med den nødvendige forberedelse og praktiske træning, der ligger mellem modulerne.
En investering i din fremtid
Som med al anden træning gælder det, at des mere du træner, jo bedre bliver du til det. Vi har tilrettelagt dagene, så du bliver klædt på ved din blotte tilstedeværelse på de 9 skemalagte dage. Hvor mange timer du bruger ud over det, bestemmer du selv – men vi vil anbefale i omegnen af 3-4 dage yderligere for at få det størst mulige udbytte.
Hvad er casen & de tilknyttede casevirksomheder til uddannelsen?
For at gøre certificeringen så virkelighedstro og lærerig som mulig har vi bedt en udvalgt skare af casevirksomheder om at levere din certificeringsopgave.
Se lederens rolle – udefra
De stiller således med en problemstilling, der giver mening i sammenhængen, giver dig mulighed for excellere i dine nye værktøjer og i øvrigt reflektere over lederens rolle i historiefortællingen. Udefra. Og så får du værdifuld feedback fra erfarne fortællere, lærer af deres fejl og succeser. Får deres tips og tricks til hverdagens brug af lederfortællinger.
Case og ægte hverdagsøvelser
Casen, de deltagende virksomheder stiller dig og dine medstuderende, tager afsæt i en situation eller problemstilling, de selv står overfor. Kravet til virksomheden er, at den deltagende leder selv praktiserer storytelling i hverdagen, og dermed kender til metodens fortræffeligheder og udfordringer.
Casevirksomheden præsenterer deres aktuelle problemstiling på uddannelsens Modul 3, hvorefter de studerende bliver delt i grupper af 2-3 personer – og bedt om at løse den.
Træningsbanen 2.0
Du får hjælp til arbejdet med certificeringsopgaven på modul 4 og 5 og arbejder således praktisk og løsningsorienteret sammen med uddannelsens undervisere frem mod selve certificeringen, der finder sted på modul 6.
Løbende sparring og skemalagt tid
Der er indlagt tid til et møde med casevirksomheden (digitalt) for at stille opfølgende spørgsmål – samt mulighed for at vende teorier, metoder og værktøjer lært under uddannelsesforløbet – både med casevirksomheden og storycoachende historiefortællere fra Get Ajour.
Der er ligeledes indlagt tid til at arbejde praktisk med kropssprog og præsentationsteknik, så dine og dine medstuderendes ‘findings’ bliver præsenteret bedst muligt under certificeringen.
Certificeringen finder sted på uddannelsens sidste dag. Her præsenterer du og din gruppe jeres løsninger for den pågældende casevirksomhed, hvorefter der gives feedback og perspektivering på den valgte storytelling – strategi såvel som udførelse.
Hvem er de øvrige deltagere? Skal man fx være leder?
Uddannelsen er målrettet ledere og folk med strategisk ansvar i organisationen. Vi foretager denne sondring for at sikre et fælles fagligt udgangspunkt samt en målrettet sparring, vidensdeling og erfaringsudveksling på holdet.
Det er altså et krav til deltagelse på Certificeret Corporate Storyteller, at man er leder eller har ledelsesansvar i hverdagen. Du vil være i stand til at spejle dig i de andres profiler, men møde ledere fra vidt forskellige typer virksomheder og organisationer.
Kontakt os på info@getajour.dk, hvis du er i tvivl om, din profil passer eller ej
Er det en fordel, at der deltager flere ledere fra min virksomhed?
Det vil bestemt være en fordel, hvis flere fra samme virksomhed deltager på uddannelsen. Derved opnår I synergier i arbejdet med den strategiske storytelling efterfølgende – hjemme i egen organisation.
Det lille ekstra: CCS Alumne
Fortvivl dog ikke, hvis du er den eneste fra din virksomhed, der får lov til at tage en ‘Certificeret Corporate Storyteller’-uddannelse – en stor del af uddannelsens udbytte er nemlig et stærkt netværk med ligesindede, hvorfor vi tilbyder alle casevirksomheder og nuværende såvel som tidligere studerende medlemskab af vores alumnenetværk. Et forum, der mødes årligt for at vidensdele, udvekle erfaringer og blive klædt på med det nyeste inden for den strategiske storytelling.
Alumnenetværket holder til på Kronborg Slot – og har sin helt egen platform til dialog og idéudveksling.
Hvor foregår uddannelsen?
Storytelling er i høj grad centreret omkring sanseaktivering, så vi har valgt at holde uddannelsen i smukke omgivelser, der emmer af århundreders historiske vingesus samt utallige menneskers skæbnefortællinger.
Royale settings – hele vejen rundt
Derfor vil du opleve produktive dage og stille nætter på Danmarks yngste slot – Egelund Slot i Nordsjælland (Hillerødvejen 92, 3480 Fredensborg) – smækfyldt med væsentlige Danmarkshistorier og personlige passioner fra vores tidligere dronning Louise. Derudover er der indlagt fire fulde arbejdsdage på Kronborg Slot – to hos den verdenskendte teatertrup HamletScenen (Kronborg nr. 16, 3000 Helsingør) og to hos Get Ajour ApS (Kronborg Slot nr. 10A).
Hvordan fungerer alumnenetværket?
Efter endt uddannelse som Certificeret Corporate Storyteller tilbyder vi alle studerende en plads i det eksklusive alumnenetværk: CCS Alumne.
Her får du mulighed for at vidensdele med alle nuværende såvel som tidligere deltagere, undervisere og casevirksomheder, der har deltaget i uddannelsen.
En gang årligt inviterer vi alumnenetværket op på Kronborg Slot til et arrangement. Her bliver der budt på foredrag med nationale såvel som internationale storytellingpersonligheder – og lagt rum til både vidensdeling og værdifuld networking.
Hvilket sprog er uddannelsesmaterialet på?
Uddannelsen tilbydes både på dansk og engelsk ligesom både hjemmeside, kursusmateriale og undervisning vil kunne fås på engelsk.
Hvor ofte udbydes uddannelsen?
Undervisningsforløbene finder sted to gange om året, typisk forår og efterår. Besøg vores hjemmeside for præcise startdatoer: www.getajour.dk/ccs og kontakt os, hvis du har nogen spørgsmål: info@getajour.dk.
Har du efter endt uddannelse ikke fået nok af de godt historier – eller har du medarbejdere/ledelseskollegaer, der kunne bruge metoden aktivt i deres hverdag – så tilbyder Get Ajour også en masterclass på i alt 4 sammenhængende dage. Se mere om denne her: www.getajour.dk/masterclass
Masterclassen indeholder de nogle af de samme værktøjer som du har mødt på CCS-uddannelsen, men supplerer med flere alt efter indhold, deltagergruppe og behov. På vores masterclasses er der ikke en certificering til sidst.
På Get Ajours masterclass vil fagpersoner som eksempelvis kommunikations-, marketing- og HR-konsulenter, sælgere, projektledere og vidensmedarbejdere kunne deltage i et forløb med målrettet indhold og praktiske øvelser målrettet lige præcis deres hverdag.
Kan man tage uddannelsen på engelsk?
Vi planlægger at lancere uddannelsen på engelsk – skriv til os, hvis du er interesseret, så kommer du på mailinglisten og hører fra os, når vi åbner for tilmeldinger.
Det siger vores studerende …
Hør Rune fortælle, hvorfor han glæder sig til at udbrede sine erfaringer fra CCS-uddannelsen.
Hør Kari fortælle om, hvilken gave hun har fået med sig på CCS-uddannelsen.
Hør Christina fortælle, om alt det hun taget med sig fra CCS-uddannelsen.
Hør Anders fortælle, hvorfor han er begejstret for CCS-uddannelsen.