storytellingstrategi

Når du begiver dig ud i en verden af vigtigt, sanseaktiverende indhold, er det alfa og omega, at du har styr på strategien og fortællingernes behov for faste strukturer.

En god historie…

… er ikke bedre end dens fortæller. Den arbejder med følelser, tager afsæt i virkeligheden og fungerer bedst i målbare rammer med medarbejdere, der kender deres rolle, og en ledelse, der er aktive medfortællere.

Tag indholdet alvorligt

For sørger du ikke for at følge din nye kernefortælling til dørs, tager du ikke indholdet alvorligt, og skaber du ikke strukturer, der finder, distribuerer, måler og forfiner dine historier, så risikerer du, at de dør ud. Derfor anbefaler vi altid, at I måler på kendskab, KPI’er, word-of-mouth-salg og andre målbare parametre, når I søsætter de nye fortællinger.

”Tillykke med din nye kernefortælling. Nu begynder arbejdet!” ynder vi at sige. For når først man har fundet den historie, der er relevant for flere, let at dele, har mennesker i centrum og er relevant i samtiden … ja, så bliver rammerne, formidlingen og kommunikationskanalerne vigtige.

Tag ledelsen i ed

Det kræver en samlet ledelse at følge en kernefortælling til dørs. Derfor perspektiverer og rådgiver vi vores kunder om timing, målgruppens ønsker, tidens strømninger og den interne/eksterne kontekst enhver historie indgår i.

Hvordan?

  • Få kernefortællingen ud og leve
    Storytellingstrategien er en væsentlig del af arbejdet, efter I har fået identificeret jeres kernefortælling. Den skaber strukturer for det videre arbejde.
  • De første 13 trin
    Hvem er tovholder på kernefortællingen? Hvad med pixi-fortællingen til medarbejderne? Og hvordan skal organisationens forholde sig? Følg vores 13-trins-model til implementering af kernefortællingen.
  • Forankring
    Storysharing, storylistening, storytelling. Der er mange roller at fordele og måder at fortælle på, når en kernefortælling skal forankres.

Hvorfor?

  • En god strategi sikrer kernefortællingens succes.
  • Strategien klæder ledelsen og medarbejderne på til arbejdet.
  • Storytelling sætter gang i følelser
    – det betaler sig at have styr på timing, kontekst og målgruppe.
  • Strategien sikrer udbredelsen af kernefortællingen (strukturerer den) og klæder ambassadørerne på med gode historier.
  • Læg planer, lav mål og delmål. Sådan sikrer I jer, at jeres brand får ben at gå på – internt såvel som eksternt.

Den gode strategi

Din kernefortælling kræver forankring i organisationen. Ledelsen, medarbejderne og hverdagens overordnede strukturer skal understøtte fortællingen. Det er vigtigt for at få den ud og leve.
Min ’elevatortale’ og mine salgsargumenter er blevet lettere at levere efter strategien og den opdaterede kernefortælling. I dag har jeg kunder, der kalder min forretning for ’epokegørende’ og ’skelsættende’, og det er jo dejligt

– Vibeke Lund, direktør, Sukkersheriffen

“Det er artefakterne – produkterne og handlingerne – der taler højere end ord. Husk at gøre dine historier lokale og synlige i hverdagen. De skal betyde noget i en menneskelig kontekst.”

– Dan Prangsgaard, kommunikationschef, Thise Mejeri

“Det første skridt var at få sat fælles ord på hvem vi er, vores position på markedet, samt hvilke kerneværdier, vi skal slå på. Nu skal vi allesammen lære, hvordan vi bruger vores kernefortælling i praksis”

– Lise Friis, strategisk projektansvarlig,
Feriepartner Danmark

Lyst til at vide mere?

“Glansbilleder virker ikke. Det er en balancegang at give de unge lyst til at blive soldat – og samtidig
give indblik i en til tider
barsk virkelighed.”

– Anders C Bech, major og marketingchef,
Forsvarsministeriets Personalestyrelse

På workshops eller ved 1-1 storycoaching
hjælper vi jer med at blive stærke fortællere,
så I kan skille jer ud i mængden og blive husket.

– Anja Klemp Vilgaard
Forfatter, stifter og storyteller | Get Ajour ApS